Blog

BAM Bouw en Techniek

Neem contact met ons op

Waarom complex houden als we het eenvoudig kunnen bouwen?

 

Monitoren en adviseren

Sycade spreekt met Emma Rijpstra, Specialist Engineer Energiemanagement
Bij BAM Bouw en Techniek.
Rijpstra; “Bij mijn onderdeel van BAM Bouw en Techniek houden we ons bezig met het geven van optimalisatie adviezen en monitoring van gebouwen. We werken hiervoor met een breed pakket aan specialistische software en tools. Op basis hiervan leveren wij, geheel afgestemd op de wensen van de klant, rapportages die kort en duidelijk inzicht geven van de situatie”, aldus Rijpstra.

Procesoptimalisatie

Sycade: Dat lijkt ons een complex verhaal. Hoe beheer je dergelijke omgevingen en hoe zorg je er voor dat je de lijn houdt met de service organisatie?
Rijpstra reageert: “Klopt. Het is inderdaad een complex project, maar we hebben het goed in beheer. Het grote probleem is echter niet het beheer, maar de diversiteit aan storingen die we binnenkrijgen. Er zijn meerdere vormen, zoals sms en mail. BAM wil dit structureel terugbrengen naar een universeel systeem. Daarnaast willen we rapportages in begrijpelijke taal kunnen opleveren en vertalen zodat er snel geschakeld kan worden en we de juiste mensen er op kunnen zetten. Het is procesoptimalisatie en Sycade helpt ons met de architectuur en bouw”, aldus Rijpstra.

“Ons personeel had altijd veel vragen en moest veel achterliggende kennis in huis hebben om storingen te kunnen oppakken. Het miste tevens een prioritering op basis van urgentie. Daarom is alles omgezet naar een universele taal. Het opleiden van onze medewerkers is hiermee enorm vereenvoudigd”.
Rijpstra vervolgt: “Er is een centrale servicedesk opgezet en een koppeling ontwikkelt voor buiten werktijd. Alle meldingen na werktijd worden automatisch doorgezet naar de juiste servicemonteur. Die moest voorheen alles zelf oplossen. Nu wordt dit automatisch en adequaat opgepakt.
Het unieke van ons systeem is dat het zelflerend is. Mocht het voorkomen dat we een storing nog niet eerder gehad, dan wordt deze direct vertaald en worden soortgelijke meldingen daarna automatisch opgepakt.
Er is ondertussen ook interesse voor ons systeem binnen en buiten BAM!
Het is uniek in de markt.”.

 

BAM en Sycade

Over de samenwerking met Sycade is Rijpstra duidelijk. “Michiel Lowijs van Sycade is enorm betrokken. Hij heeft het ontwerp, in overleg met mij, grotendeels opgezet. Michiel vertaalt onze behoefte en het ontwerp erg goed naar praktische ICT. Daarnaast is de samenwerking erg flexibel en toegankelijk. Gewoon bellen of een appje sturen.

Ook over de gebruiksvriendelijkheid werd door Sycade meegedacht.
Dat doen we samen met de medewerkers. Ons monitoringsysteem hangt op meerdere schermen door het hele gebouw en is webbased. Een enorm verschil met de oude variant waar geen eenduidigheid zichtbaar was.

Rijpstra vervolgt: “Ons volgende project is een energiemanagement programma. Eerder maakten we gebruik van programma’s van derden die vaak hoge licentiekosten met zich meebrengen. Daarnaast wordt de helft niet gebruikt. Samen met Sycade gaan we nu zelf een programma maken.”.

OVER BAM

Als toonaangevend integraal kennisbedrijf richt BAM Bouw en Techniek, onderdeel van de Koninklijke BAM Groep, zich op commerciële en technische ontwikkeling, voorbereiding, realisatie, beheren en exploiteren van utiliteitsbouwwerken in Nederland en biedt tevens uitgebreide diensten op het gebied van technische installaties

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, alsmede op het gebied van publiek-private samenwerking.
BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Ook realiseert BAM bouwprojecten in Zwitserland, Luxemburg en Denemarken. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit.
Met zo’n 23.000 medewerkers brengt BAM jaarlijks duizenden projecten tot stand. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.