Blog

Wehkamp, de grootste e-commerce organisatie van Nederland helpen!

Neem contact met ons op

128 miljoen bezoekers per jaar

Aan het woord is Eelco Middelburg. Hij is Teamleider Platform Operations bij Wehkamp in Zwolle: “De huidige ICT systemen van Wehkamp zijn in de loop van de jaren uitgegroeid tot een uitermate krachtig e-commerce platform. We bedienen met dit platform zo’n 1,7 miljoen vaste klanten, zo’n 128 miljoen bezoekers per jaar en ruim 7 miljoen zendingen per jaar. Hiermee kun je met recht zeggen dat we hier één van de meest toonaangevende e-commerce oplossingen van Nederland hebben..’. Eelco vervolgt: “Het huidige platform wordt vervangen door een nieuw platform dat we zelf bouwen. Om de performance van het huidige systeem te bewaken hebben we de hulp ingeroepen van Sycade. Rob Hofmann van Sycade werd aangetrokken als Technical Team Lead.”.

Keep ‘em running!

Rob Hofmann: “Bij Wehkamp doken we gelijk de diepte in. Het huidige e-commerce platform inclusief de website, is de kern van de hele onderneming. Enige tijd geleden heeft Wehkamp er voor gekozen om een nieuw platform te bouwen. Ondanks de kracht van het huidige systeem is het ondertussen ruim 10 jaar oud. Daarmee heeft het haar grenzen bereikt. Ons doel is dus om het huidige platform goed te laten opereren. De strategie van Wehkamp was duidelijk; het nieuwe systeem wordt in-house gebouwd door eigen mensen. Het oude systeem wordt onderhouden door externe mensen.”.

Eelco vervolgt: “Rob is een enorme, enthousiaste wervelwind. Daarnaast brengt hij een goede dosis humor mee. Als er zich problemen voordoen ben ik iedere keer verrast door zijn enorme doorzettingsvermogen! Alles wordt adequaat opgepakt en opgelost samen met het team. De inschatting van Sycade was perfect. Rob is voor ons echt de beste man op de juiste plek.”.

Over Wehkamp

Wehkamp, één van de onderliggende merken van RFS Holland Holding B.V. (de houdstermaatschappij van Wehkamp, Create2fit, Fonq.nl en Lacent B.V.), is met 1,7 miljoen vaste klanten, zo’n 128 miljoen bezoekers per jaar en ruim 7 miljoen zendingen per jaar één van de meest toonaangevende e-commerce platformen van Nederland. Het assortiment bestaat uit ruim 180.000 artikelen verdeeld over 1850 verschillende merken. 90% van de Nederlandse huishoudens is klant. Het bedrijf boekte in 2014/2015 een omzet van 546 miljoen euro. Wehkamp heeft zo’n 650 medewerkers in dienst, werkzaam in vier verschillende vestigingen: Zwolle (hoofdkantoor en fotostudio) en Dedemsvaart en Maurik (Logistieke Service Centra). Deze Logistieke Service Centra beslaan ruim 66.000 m2 magazijnoppervlakte.