Data-integratievoegt je data samenvoegt je data samen
Data samenvoegen en beheren

Data-integratie
voeg bronnen samen


Wanneer er veel data uit verschillende bronnen beschikbaar is, dan is er eigenlijk maar één oplossing; data-integratie. Integreer al jouw data en laat je bedrijf groeien. Sycade helpt je graag mee. Wij verzorgen jouw data-integratie op een slimme manier.

Wat is data-integratie?

Data-integratie is een proces waarbij data uit verschillende bronnen wordt samengevoegd tot logische en leesbare informatie. Het integreren van data is mogelijk met verschillende tools. Dankzij data-integratie is het bijvoorbeeld mogelijk om diverse gegevenssystemen te synchroniseren, gegevens te combineren voor analyses of voor gegevensverrijking. Goede data-integratie is ingewikkeld en de implementatie niet altijd eenvoudig.

Data-integratie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. De uitvoering is afhankelijk van de eisen van het bedrijf of het project. ETL/ELT-tools (Extract, Transform, Load) worden hier vaak voor gebruikt, of integratieplatforms die speciaal ontwikkeld zijn voor het integreren van gegevens uit verschillende bronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van programma’s die zijn geschreven in een specifieke programmeertaal.


Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Waarom kiezen voor data-integratie?

 • Verbetert nauwkeurigheid
 • Verbetert gegevensanalyse
 • Bespaart tijd
 • Automatiseert gegevensinvoer
 • Maakt besluitvorming eenvoudiger
 • Automatiseert gegevensverwerking
 • Handmatige handelingen worden overbodig
 • Voorkomt fouten

Hierboven zijn een aantal voordelen van data-integratie beschreven. Met data-integratie worden processen beter, sneller en minder foutgevoelig. Gegevens uit verschillende bronnen worden telkens op een zeer nauwkeurige manier samengevoegd.

Starten met data-integratie?

Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Het uitgangspunt van data-integratie is altijd het doel dat je er als bedrijf mee wilt bereiken. Door dit duidelijk te hebben wordt bepaald welke gegevens nodig zijn en hoe ze samengevoegd kunnen worden. Ook moeten de bronnen van de gegevens geïdentificeerd worden, want welke gegevens moeten uit welke databronnen gehaald worden? Belangrijk daarbij is om de kwaliteit van de gegevens te controleren. Dit moet wel voldoen aan alle gestelde criteria. Daarna moet bepaald worden hoe de gegevens geïntegreerd moeten worden en welke tools daar het beste voor gebruikt kunnen worden. Tenslotte moet besloten worden hoe vaak de data-integratie plaats moet vinden.

Data-integratie is een gecompliceerd proces. Dat weten we bij Sycade als geen ander. Wij richten dit proces graag voor jouw in. Samen met jou kijken we naar de best mogelijke data-integratie. Daar nemen we uitgebreid de tijd voor. We leren de organisatie en processen kennen en integreren daarna jouw data als een baas. Zodat we jouw bedrijf intelligenter en klaar voor de toekomst maken.

Data-integratie is een automatisch proces waarbij gegevens uit verschillende bronnen telkens op een consistente manier samengevoegd worden. Dit kan helpen om processen efficiënter te laten verlopen, de productiviteit te verhogen en de nauwkeurigheid van gegevensanalyses te verbeteren.

Voordelen data-integratie

Data-integratie kent een flink portie voordelen. Naast minder risico op fouten, meer flexibiliteit en meer inzicht, zijn ook de volgende voordelen nog te benoemen:

 • Hogere klanttevredenheid
 • Meer inzicht
 • Minder gegevensverlies
 • Hogere data-kwaliteit
 • Betere samenwerking tussen afdelingen

Om te blijven profiteren van data-integratie is het wel belangrijk om te zorgen voor een betrouwbare en stabiele gegevensbeveiliging. Dit voorkomt dat data in de verkeerde handen valt of dat fouten gemaakt worden tijdens de integratie. Daarnaast is het van belang om op regelmatige basis te controleren of de data nog voldoet aan de behoeften van het bedrijf. Soms is het noodzakelijk om na verloop van tijd aanpassingen te doen.

Sycade case data-integratie

Al jaren werkt Sycade samen met en voor DDW (Dairy Data Warehouse). Samen hebben we al diverse data-integraties opgezet en uitgevoerd binnen het data-warehouse Bekijk de case hier. De functionaliteit en het integreren van gegevens uit verschillende bronnen heeft geleid tot een krachtig platform. Een stabiel en flexibel systeem waarmee de gebruiker prettig werkt.

Data-integratie toepasbaar binnen elke sector?

Elk type bedrijf heeft wel baat bij data-integratie. Toch zien we dat binnen bepaalde sectoren data-integratie al veel meer wordt ingezet. Bijvoorbeeld in de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, retail en logistiek. Deze sectoren hebben te maken met grote hoeveelheden (persoonlijke) gegevens en verschillende databronnen. Fouten en vertragingen kunnen hier grote gevolgen hebben. Daarnaast zien we dat data-integratie ook steeds meer ingezet wordt binnen de food-industrie, maakindustrie, productiebedrijven en bij defensie.

stel je vraag over data-integratie

Door data-integratie wordt informatie uit verschillende bronnen samengevoegd tot bruikbare informatie. Goede data-integratie maakt bedrijven slimmer. Met een proces dat nauwkeurig werkt, veilig is en data foutloos integreert. Werk efficiënter en krijg beter inzicht door data te integreren.

Sycade verzorgt jouw data-integratie. Door gebruik te maken van oplossingen die passen bij de behoefte van jouw organisatie. Meer weten? Vraag het ons gerust.   

Whatsapp
Whatsapp
met ons
Sycade maakt gebruik van cookies. Om je gebruikerservaring op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Wil je een optimaal werkende website? Klik dan op ‘Accepteren’. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.