Industriëleautomatiseringautomatisering
Het sneller maken en verbeteren van processen

Industriële automatisering
Een slimme zetBij industriële automatisering draait alles om innovatie en vooruitgang. Met slimme oplossingen. Die tijd besparen en winst opleveren. De technologie die daarbij komt kijken is van grote waarde. Dankzij industriële automatisering worden processen sneller, eenvoudiger en een stuk minder foutgevoelig. Met verschillende systemen, die moeiteloos met elkaar communiceren. De uitkomst; relevante (en foutloze) data op het juiste moment. Waardoor processen beter en sneller verlopen. Sycade helpt met efficiënte en werkbare IT-oplossingen die jouw industriële automatisering aanjagen. 

Elke schakel een samenwerking

Het begin van industriële automatisering? Dat startte met het automatiseren en robotiseren van handmatige, repeterende werkzaamheden. Processen werden door industriële automatisering sneller, minder foutgevoelig en goedkoper. En dat is natuurlijk beter. Door de jaren heen is industriële automatisering zich blijven ontwikkelen en snel ook. Oplossingen werden nog beter, nog sneller en nog accurater.

Inmiddels zijn we aangekomen bij wat Industrie 4.0, of vierde industriële revolutie genoemd wordt. Smart Industry. Hierbij zijn automatisering en digitalisering meer dan ooit met elkaar verweven. Verschillende machines en systemen communiceren met elkaar via een netwerk om continu data te verzamelen. Die data wordt gebruikt om telkens weer te optimaliseren. Bijvoorbeeld door met machine vision technologie fouten op te sporen en zo kosten te reduceren. Het draait bij industriële automatisering al lang niet meer om het vergemakkelijken van processen alleen, maar om het continue krijgen van inzicht en op basis daarvan actie ondernemen.

Meer weten over industriële automatisering?


Vraag een vrijblijvend advies aan

Voordelen industriële automatisering

  • Hogere productiviteit
  • Meer kwaliteit
  • Betere controle
  • Winstverhogend
  • Foutreductie
  • Lagere werkdruk
  • Minder verspilling
  • Maximale output

Het belang in jouw bedrijf!

Het is voor organisaties van groot belang om vooruit blijven denken met industriële automatisering. Het is een onderwerp wat vaak besproken wordt in managements van ondernemingen. Vragen als: 

"Hoe kunnen we een grotere output realiseren, zonder de kwaliteit in gevaar te brengen en tevens voorkomen dat de druk op onze mensen te hoog wordt?"

Die komen we regelmatig tegen. Er dient dus rekening gehouden te worden met verschillende factoren. Denk naast kwaliteit en mensen, bijvoorbeeld aan het slimmer maken van machines om uiteindelijk tot minder afval te komen. Of om er voor te zorgen dat de machines automatische kwaliteitschecks doen.

Het is in jouw bedrijf dus belangrijk om van industriële automatisering een continue en terugkerend thema te maken. Want in ieder bedrijf zijn innovatie, groei en duurzaamheid grote topics. Door middel van industriële automatisering wordt het mogelijk om innovaties in gang te zetten, waarmee je kunt werken aan duurzame vooruitgang in het bedrijf.

Sycade is de beste partner om je te helpen met slimme vooruitgang en het realiseren van automatiseringsslagen.


Wat betekent dat voor mij?

Industriële automatisering is in ieder bedrijf anders. Het doel is om processen, mensen en machines op elkaar af te stemmen, gemakklijker te maken en zo efficiënt mogelijk met elkaar te laten werken. 

Er is veel veranderd in de loop der jaren als het gaat over machines. Machines kunnen nu slim gemaakt worden met behulp van sensoren en andere apparatuur om gegevens te verzamelen over verschillende processen.

Deze gegevens kunnen dan weer gebruikt worden om de machine of het proces efficiënter te maken. Of beter op andere machines aan te laten sluiten. Het is dus van groot belang om industrieel te automatiseren. Sycade regelt dit voor je.

De uitdagingen

Organisaties werken vaak met verschillende systemen. Ontstaan uit het verleden, toen proces voor proces gekeken werd wat beter kon. Industriële automatisering stond nog in de kinderschoenen. En wat toen vooruitstrevend was, kan met kennis van nu toch onhandig werken. Vaak werken systemen onafhankelijk van elkaar, terwijl ze juist samen zorgen voor de beste uitkomst.


Daarnaast zien we dat veel IT-landschappen de afgelopen jaren te weinig aandacht gehad hebben. Dit resulteert onder andere in verouderde software. Met onderzoek, aandacht en inzicht is het toch mogelijk om deze systemen te integreren. Door slimme IT-oplossingen die naadloze communicatie tussen die systemen mogelijk maakt. 

Bijvoorbeeld met onze service bus integratie, waarmee processen versnellen en aanmerkelijk verbeteren.

Sycade, jouw partner in Industriële automatisering

Sycade helpt bij industriële automatisering. Met slimme oplossingen. Of het nu gaat om het integreren van bestaande software, of een compleet nieuw systeem. Soms met bestaande technologie, soms met nieuwe op maat gebouwde software. Geen vraag is hetzelfde.

Wij vinden dus altijd een oplossing die perfect is voor jouw processen!

Hoe we dat doen? Door je organisatie goed te begrijpen. We lopen mee binnen je organisatie en ontleden alle processen en systemen. Luisteren naar problemen en wensen. En als we alles in kaart gebracht hebben, gaan we aan de slag met het optimaliseren van jouw processen.

ook een slimme stap zetten?

Maak van industriële automatisering je topprioriteit.

Aan goed opgelijnde processen in organisaties, die zorgen voor maximale output of resultaat, ligt vaak een sterke visie op industriële automatisering ten grondslag. Onze specialisten kennen de uitdagingen die bij de ontwikkeling van oplossingen en implementaties komen kijken. 

Wil je aan de slag met automatisering of je processen nog verder verbeteren? Stel je vraag aan ons. Wij nemen vrijblijvend contact met je op!

Whatsapp
Whatsapp
met ons
Sycade maakt gebruik van cookies. Om je gebruikerservaring op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Wil je een optimaal werkende website? Klik dan op ‘Accepteren’. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.