Optrekken met ITin 2022

Optrekken met IT in 2022
6 ontwikkelingen die je wilt kennen!

Optrekken met IT
in 2022




Het analoge tijdperk ligt alweer even achter ons. Bedrijven omarmen de digitale wereld in een steeds sneller tempo. CEO’s willen vandaag de dag drie dingen: groei, digitalisering en efficiëntie. Digitaal transformeren moet. Niet meegaan is geen optie. Maar waar begin je en waar focus je op? Je wilt namelijk wel dat de IT-oplossingen, software en applicaties die je kiest, toekomstbestendig zijn. Zodat ze jouw organisatie slimmer en efficiënter maken.

En juist daar ging het in de voorgaande jaren nogal eens mis. Organisaties zagen en begrepen heel goed dat digitale ontwikkeling onvermijdbaar was en dat nu aanhaken belangrijk was. Bedrijven die echter geen lange termijnvisie hanteerden en ondoordacht opschaalden met applicaties die voor dat moment de beste oplossing leken voor een specifiek probleem, werden op een bepaald moment geconfronteerd met beperkingen. Software communiceerde niet optimaal met elkaar, applicaties bevatten wel veel functionaliteit, maar weer net niet de essentiële of geïmplementeerde technologie was te snel weer verouderd

Vooruitkijken en een visie op je IT ontwikkelen voor de (middel)lange termijn is dus een verstandige keuze. Goed weten wat er technisch mogelijk is en hoe technologie problemen binnen jouw organisatie kan oplossen ook. De juiste partijen inschakelen om deze visie te helpen ontwikkelen en je organisatie te ondersteunen met technologische oplossingen en tools is van groot belang. Immers, je hebt ze nodig om je termijndoelen te realiseren.

In tijden waarin externe factoren (Klimaat, Covid-19, politieke onrust) nog maar eens duidelijk hebben gemaakt dat je maar beter voorbereid kunt zijn op het onverwachte; begrijpen organisaties steeds beter dat je flexibel en schaalbaar blijft door te innoveren en te ontwikkelen. In het afgelopen jaar hebben wij een aantal belangrijke innovaties en ontwikkelingen gezien en ook doorgevoerd voor onze klanten. Wij streven ernaar om voorop te lopen met deze ontwikkelingen.




Om je te inspireren geven we hier onze visie op een aantal te verwachten relevante en belangrijke ontwikkelingen op IT-gebied in 2022. (Bronnen: Gartner, Thoughtworks, Microsoft) Vind je deze informatie waardevol om ook jouw organisatie verder te ontwikkelen met IT? Meld je dan hier aan voor onze updates.


1. Zero trust, maximaal vertrouwen

IT-bedrijven begrijpen heel goed dat technologie zonder vertrouwen niet veel waard is. Gebruikers moeten erop kunnen vertrouwen dat hun IT veilig functioneert. Alleen dan zal het voor bedrijven zinvol zijn om IT op te schalen en processen te optimaliseren om kosten te reduceren.

Bouwen aan vertrouwen vanuit IT gebeurt door gebruik te maken van standaarden zoals zero trust architectuur. Wat zoveel inhoudt dat we IT-systemen eigenlijk de opdracht geven om iets of iemand per definitie niet te vertrouwen en altijd om verificatie of identificatie te vragen. ‘Bewijs maar dat jij het bent’. En juist daarmee creëer je dat mensen kunnen vertrouwen op hun IT-landschap. Een landschap dat ze zekerheden geeft die nodig is om langdurige, trouwe digitale connecties voort te brengen. Dat creativiteit stimuleert en zorgt voor acceleratie en groei.

Voor ons als IT-supplier is klantvertrouwen hoofdzaak. Eén van de pijlers waarover nooit discussie mag zijn. Daarom werken wij volgens het zero trust security model. Bouwen aan vertrouwen blijft ook in 2022 één van de belangrijkste ontwikkelingen.

2. Minder lokaal, meer in de cloud

Van alle bestaande lokale server based applicaties werd tot 2021 al 40% gemigreerd naar de cloud. De verwachting is dat dit in 2025 zelfs 95% zal zijn. Cloud-native platforming is een belangrijke ontwikkeling waarmee je zorgt voor een veilige, schaalbare en flexibele omgeving voor je applicaties.

Het voordeel van Cloud-native platformen is dat, op het moment dat taken zijn geoptimaliseerd voor de cloud, ze veel sneller waarde toevoegen aan je organisatie. Dat kan doordat ze data optimaal benutten en gebruik maken van de kernflexibiliteit en schaalbaarheid van cloud omgevingen.

Zorg dus dat je taken zo migreert dat ze maximaal gebruik maken van de mogelijkheden in de cloud. Investeer in en omarm nieuwe principes ten aanzien van applicatie-architectuur. Weten hoe? Vraag het onze platformarchitecten.

3. Vormgeven aan verandering

Met het gecreëerde vertrouwen als basis kunnen organisatie hun focus leggen op schaalbaarheid. Optrekken met IT noemen wij dat. Door nieuwe creatieve IT-oplossingen toe te passen, kunnen ze hun digitalisering opschalen en versnellen.

Technologie, zoals bijvoorbeeld onze Machine Vision oplossing, stelt bedrijven in staat om in te spelen op het toenemende tempo van verandering en hierin bij te blijven. Maar techniek alleen is niet voldoende. Ook teams bestaande uit IT-mensen en ander bedrijfspersoneel zullen zorgvuldig moeten worden samengesteld om met samenwerkingen digitalisering te realiseren.

Door dit goed te organiseren kunnen bedrijven beter inspelen op het toenemende tempo van verandering. Kunnen ze sneller toepassingen creëren om bedrijfsactiviteiten te automatiseren. En processen te optimaliseren en kunstmatige intelligentie (AI) in te zetten om sneller, slimmere beslissingen te nemen. Neem mensen dus mee in technologische ontwikkelingen.

4. Automatisering als onderdeel van je businessmodel

Geen enkel proces in een organisatie zal eraan ontkomen. Dan hebben we het over onderzoek naar maximale automatisering. Onder het mom van efficiëntie en optimalisatie, om kosten te reduceren. 

‘Automate everything’ is een gestructureerde benadering om zoveel mogelijk processen in je organisatie te identificeren, door te lichten om deze te automatiseren. Het maakt bijvoorbeeld werken op afstand, schaalbaarheid en verandering van businessmodellen inzichtelijk en brengt georganiseerde verandering daarvan binnen handbereik.

Volledige automatisering omvat de gecombineerde toepassing van technologieën, tools en platforms waaronder AI, machine learning en integratieplatformen zoals de Sycade Service Bus. Het vraagt de inzet van RPA, low-code platforms en process mining om beslissingen, processen en taken te automatiseren en zo je IT zelf target gestuurde beslissingen te laten nemen.

Maak van automation een fundamenteel onderdeel van je business. Ga ermee aan de slag door op natuurlijke wijze je processen in kaart te brengen. Creëer synergie en geef prioriteit aan de belangrijkste collectieve taken.

5. Optrekken met IT. Groei accelereren

Als de basis is gecreëerd en het IT-landschap van je organisatie zo gebouwd is dat het flexibel en schaalbaar is, is het tijd om te zorgen voor groei. Door in te spelen op strategische technologietrends waarmee deze groei gerealiseerd kan worden zul je marktaandeel winnen.

Trends als generatieve AI, waarbij zelflerende systemen steeds beter afgestemd aanbod genereren. Of betere veiligheid door toepassing een zelflerend security algoritme dat in staat is mogelijke gaten in beveiliging te herstellen voordat ze opgemerkt worden.

Slimme systemen die intelligente beslissingen kunnen nemen op basis van intelligente data die eerst uniform ontsloten is door bijvoorbeeld Sycade UniSync. Winnende technologie die de waarde die organisaties creëren maximaliseert, waarmee ze strategische verandering voortstuwen en concurrentie voorblijven. 

6. Autonome systemen die hun eigen voorwaarden creëren.

Organisaties waar beslissingen nog traditioneel handmatig worden beheerd, kunnen niet met dezelfde snelheid groeien als organisaties die gebruik maken van zelfsturende (fysieke of software) systemen die leren van hun omgeving.

De laatste belangrijke trend is de opkomst van autonome systemen. Deze systemen creëren in real time hun eigen dynamische algoritmes zonder software updates en optimaliseren zo hun gedrag in IT-landschappen of complexe ecosystemen. Ze maken snel reageren en inspelen op verandering en beheer van deze omgevingen op grote schaal mogelijk.

Autonome systemen creëren een optimale set van technologieën, waarmee organisaties in staat zijn om nieuwe eisen en situaties te ondersteunen, prestaties te optimaliseren door zich snel, efficiënt en zonder menselijke tussenkomst aan te passen. Meer weten over slimme transformatie? Neem contact op met onze Smart Industry Consultancy.

Wat we
voor jou kunnen
doen?
Onze .NET oplossingen laten zich over het algemeen niet in een paar regels uitleggen.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat dan je gegevens achter en omschrijf je vraag. We nemen snel contact met je op!

Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen, mailen of Whatsappen.
Whatsapp
Whatsapp
met ons
Sycade maakt gebruik van cookies. Om je gebruikerservaring op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Wil je een optimaal werkende website? Klik dan op ‘Accepteren’. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.