ProcesOptimalisatieOptimalisatie
Het versnellen en verbeteren van processen

Procesoptimalisatie
voegt altijd waarde toeProcesoptimalisatie… een kreet die we nogal eens horen. Want alles kan altijd beter, sneller en goedkoper. We zijn dagelijks bezig met het optimaliseren van processen. En dat is een uitdaging, maar wel een mooie, als het uiteindelijk lukt om daadwerkelijk een verbetering in gang te zetten. Bij Sycade doorgronden we business cases en ontrafelen we de onderliggende processen. Om ze vervolgens te optimaliseren met slimme IT-oplossingen.

Wat is het nou precies? 

De uitleg is simpel; met procesoptimalisatie veranderen en verbeteren we processen om efficiënter te werken, betere resultaten te halen of om kosten te verlagen. Met als ultiem doel; betere resultaten voor, of groei van organisaties. Een geslaagde procesoptimalisatie is afhankelijk van een veelvoud van vaak verschillende factoren. Waaronder logischerwijs de samenwerking tussen verschillende systemen, maar ook de welwillendheid van mensen om mee te gaan in veranderingen. Dit maakt het doorlopen van een procesoptimalisatietraject gecompliceerd. Met de benodigde ervaring, consultancy en IT-tooling die past bij hoe een organisatie wil groeien, bieden de experts van Sycade oplossingen die werken.

Procesoptimalisatie is onder andere te realiseren door bestaande systemen beter te integreren en perfect met elkaar te laten communiceren. Bijvoorbeeld via onze service bus integratie-oplossing. Maar het kan ook wenselijk zijn om systemen te upgraden, te vervangen of om maatwerk software in te zetten. Een analyse van je IT landschap of een door één van onze Industry 4.0 consultants geeft antwoord op deze vragen.

Meer weten over procesoptimalisatie?


Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Waarom procesoptimalisatie noodzakelijk is

  • Meer controle over processen
  • Minder druk op de organisatie
  • Efficiëntere of snellere doorloop
  • Minder fouten en/of klachten
  • Repeterende handelingen automatiseren
  • Minder afval en retouren
  • Niet afhankelijk van menselijke factoren
  • Beter resultaat

Het belang voor jouw bedrijf!

Het optimaliseren van één proces beïnvloedt namelijk vaak ook de aansluitende processen. Zowel aan de voor als aan de achterkant. Procesoptimalisatie biedt voordelen voor ieder proces. Ieder proces is anders, en elk bedrijf is dit natuurlijk ook. Dit is waar Sycade het verschil maakt. Wij analyseren jouw proces en zorgen voor de optimalisatie die hierbij hoort. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van kosten, of het wegwerken van bottlenecks.

Er zijn veel verschillende manieren om procesoptimalisatie toe te passen op jouw processen. Iedereen is er dagelijks mee bezig, ook al is het onderbewust. Sommige processen kosten nou eenmaal veel geld, of lopen niet helemaal lekker. Hoe fijn zou het zijn als er een mogelijkheid is om het proces goedkoper te maken, of een snellere doorlooptijd te kunnen realiseren. Vaak is dit gewoon mogelijk.

Sycade helpt je met procesoptimalisatie binnen jouw organisatie.Pas het toe!

Procesoptimalisatie richt zich met name op het verbeteren van repeterende processen. Logisch ook; want daar is vaak de meeste winst te behalen. Met oplossingen waarbij processen naadloos op elkaar aansluiten en de juiste data aanleveren. 

Een voorbeeld is Robotic Proces Automation (RPA). Een softwaretechnologie waarbij robots menselijk werk overnemen en hierbij communiceren met digitale systemen en software. De winst? Minder fouten en minder verspilling en dus een beter resultaat.

Sycade levert een stevig staaltje procesoptimalisatie. Onder andere met machine vision, waarbij machines worden voorzien van ogen en een brein. De inzichten hieruit leveren doorgaans aanzienlijke winst op.


Stroomlijn jouw procedures!

De winst die te behalen valt met procesoptimalisatie is doorgaans groot. De haast onbegrensde mogelijkheden van IT leveren een grote bijdrage aan hoe procesoptimalisatie vandaag de dag wordt ingericht. 


Het is nodig om continu te blijven optimaliseren en resultaten goed inzichtelijk te maken. Om zo de gevraagde waarde te blijven leveren, om aan te sluiten op de wensen van de klant en de concurrent net die stap voor te blijven. Als alle ogen gericht zijn op procesoptimalisatie, dan is Sycade de beste keus.


Procesoptimalisatie en jouw prestatiedoelen

Wanneer je denkt aan procesoptimalisatie is het natuurlijk makkelijk om te zeggen dat het proces sneller en goedkoper moet worden. Ondanks deze quick wins en logische gedachtegang, is het juist belangrijk om de prestatiedoelen te realiseren.

Met prestatiedoelen wordt namelijk zichtbaar hoeveel goedkoper het proces moet zijn, of hoeveel de doorlooptijd verbeterd moet worden. Het duidelijk omschrijven en vastleggen van de prestatiedoelen is een deel waar Sycade van toegevoegde waarde is. Wij analyseren en zoeken naar de best passende oplossing vinden om de procesoptimalisatie in werking stellen.

De Sycade manier

Bij het optimaliseren van processen draait het vooral om het samenbrengen van alle communicatie-en informatiestromen, waarbij slimme koppelingen en integraties het IT-landschap met elkaar verbinden. Het draait om flexibiliteit en snel kunnen inspelen op de steeds weer veranderende vraag. Zonder dat dit teveel inspanning kost. 

Daar weten we bij Sycade wel raad mee. Wij maken processen eerst inzichtelijk en brengen knelpunten in kaart. Dat doen we op locatie. Door te observeren en in gesprek te gaan met medewerkers. Hieruit volgt doorgaans een adviesrapport met meerdere sporen, zodat organisaties keuzes kunnen maken en zelf bepalen hoe hard ze willen versnellen. Daarbij staat centraal dat ze te allen tijde de veranderingen de baas blijven. Sycade adviseert en begeleidt en komt met passende IT-oplossingen die van procesoptimalisatie werkelijkheid maken.


Meer willen weten?

Met procesoptimalisatie veranderen en verbeteren we processen om efficiënter te werken, betere resultaten te halen of om kosten te verlagen.

Met als ultiem doel; betere resultaten voor, of groei van organisaties. Met de benodigde ervaring, consultancy en IT-tooling die past bij hoe een organisatie wil groeien, bieden de mannen en vrouwen van Sycade oplossingen die werken.

Meer weten? Stel je vraag en we nemen vrijblijvend contact met je op!

Whatsapp
Whatsapp
met ons
Sycade maakt gebruik van cookies. Om je gebruikerservaring op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Wil je een optimaal werkende website? Klik dan op ‘Accepteren’. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.