MachineVisionVision
Machine vision optimaliseert jouw gehele proces

Machine vision
verhoogt efficiëntie

OPTIMAAL PROCES - MEER SNELHEID - MINDER KOSTEN
Met Machine Vision geef je jouw machinepark een goed paar ogen én een brein. Hiermee wordt jouw machine voorzien input en rekenkracht, waarmee het zelfstandig productanalyses kan maken en hierop kan acteren.  Het resultaat is een extreme optimalisatie van het betreffende proces. Hiernaast vaak een groot aantal bijkomende onvoorziene voordelen.

Deze meerwaarde komt voort uit repeterende processen in productieomgevingen. Als deze processen niet zijn geautomatiseerd, zijn deze vaak behoorlijk arbeidsintensief en eentonig. De som van deze processen creëert op verschillende plekken in de organisatie druk. Niet alleen in de personele bezetting die nodig is voor het bemannen van deze processen. Ook de tevredenheid en focus van de mensen die deze processen invullen, staat vaak onder spanning. Door uitgerekend hier procesoptimalisatie door te voeren en deze fases van de productie te automatiseren, ontlast een organisatie niet alleen haar mensen. Ook voorkomt het hoge kosten die zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld afval, fouten of retouren.

De opkomst van machine vision

Bij Machine Vision techniek wordt door 2D en 3D camera hardware consistent data uit beelden gehaald. Deze hardware wordt eventueel aangevuld met verlichtingstechnologie en aangestuurd door slimme software. Deze data worden vervolgens aangeboden voor verdere verwerking of om keuzes te maken in het proces. Al dan niet gecontroleerd door een operator.

Machine vision oplossingen worden momenteel hoofdzakelijk gebruik in foutopsporings- en kwaliteitsprocessen, maar is bezig aan een zeer snelle opmars! Ook in de zorg, (medische) wetenschap en defensie maakt men op verschillende fronten inmiddels dankbaar gebruik van machine vision.
Hoe werkt het?

Sycade heeft bij diverse organisaties machine vision oplossingen gerealiseerd. Deze oplossingen verdienen zichzelf in no-time terug. De oplossingen zijn in samenwerking met hardware leveranciers en bedrijven in gespecialiseerd in licht- en cameratechniek tot stand gekomen. Sycade Machine Vision biedt grote kansen voor organisaties die processen willen optimaliseren en zo voorop willen blijven lopen in hun eigen sector.

Ga aan de slag met Machine Vision!
Machine Vision

De voordelen van machine vision

  • Optimaal proces
  • Foutenreductie
  • Minder personele druk
  • Kostenbesparing
  • Snellere doorloop
  • Besparingen op afval
  • Consistente informatie
  • Verlaging retourname

Losstaand of volledig geïntegreerd?

Een machine vision oplossing kan zowel losstaand als volledig geïntegreerd worden gerealiseerd. In het eerste geval hebben we eigenlijk over een slim camera-, sensor, of lichtsysteem, als los onderdeel van een proces of mechanisme. In het tweede geval over ‘embedded processing’. Beide oplossingen doen feitelijk hetzelfde, namelijk informatie halen uit beeld. Welke oplossing het beste is hangt af van specifieke factoren en omstandigheden in het proces.

De informatie die uit het beeld wordt gelezen, wordt omgezet (processed) naar bruikbare stuurinformatie. Soms zijn er eerst meerdere reeksen (sequenses) nodig om de verkregen data om te zetten naar een gewenst(e) structuur, formaat of opdracht. Een reeks kan bijvoorbeeld bestaan uit het combineren van 2D en 3D images, toepassen van filters, het tegenhouden van bepaalde kleuren, het meten van glans, het tellen van pixels of het herkennen van patronen.

Ook kan een vision systeem zelflerend worden gebouwd middels deep of machine learning. Welke reeks dan ook, de resultaten kunnen worden vergeleken met gewenste output of originelen. Hierna wordt bijvoorbeeld de opdracht ‘pass’ of ‘fail’ aan mechanismen verderop in het proces gegeven. Dit alles in milliseconden.

Sycade haalt genoegen uit het oplossen van complexe vraagstukken met IT-toepassingen zoals Machine Vision. Om dat te kunnen doen, is het nodig dat wij onszelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Dat doen we met plezier. Sycade wil vooroplopen, als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Onze mensen staan dicht bij de klant, verdiepen zich in zijn business en processen. Deze combinatie maakt dat wij vaak snel en ogenschijnlijk simpel tot de beste oplossing te komen. 

Met IT meer waarde creëren voor onze klanten. Daar leven we voor!

Is machine vision een oplossing binnen mijn sector?

Met Machine Vision en het vermogen om visuele gegevens te analyseren en beslissingen te nemen op basis van die gegevens, heeft toepassingen in vrijwel alle sectoren. Het brede scala aan opties en mogelijkheden maakt het een waardevolle tool voor verbeterde efficiëntie, nauwkeurigheid en procesoptimalisatie in veel verschillende industrieën.

Enkele voorbeelden van deze sectoren zijn de productiesector, agri, farmaceutisch, voeding, logistiek en distributie. De opties zijn eindeloos, benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op!

Sycade, jouw partner in machine vision

De machine vision oplossing zorgt voor een extreme optimalisatie van jouw proces! Wie wil dat nou niet? Sycade ontwikkelt de software achter Machine Vision. We werken als project owner samen met hardware leveranciers. Op deze manier kunnen we jouw vision systeem precies naar jouw wens ontwikkelen en integreren. 

Ben je benieuwd hoe we dit realiseren en hoe we jou kunnen helpen, of heb je andere vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Zie jij het al voor je?

Volledig accurate en consistente informatie halen uit visiontechnologie. Met Sycade Machine Vision ben je nooit meer afhankelijk van maandagmorgen controles. Onze vision experts analyseren jouw processen en automatiseren deze. 

Zie je het voor je, of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Whatsapp
Whatsapp
met ons
Sycade maakt gebruik van cookies. Om je gebruikerservaring op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Wil je een optimaal werkende website? Klik dan op ‘Accepteren’. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.