Loading

MachineVisionVision
Processen optimaliseren met visuele inspectietechnologie

Sycade
Machine Vision

OPTIMAAL PROCES - MEER SNELHEID - MINDER KOSTEN
Met Machine Vision geef je jouw machinepark een goed paar ogen én een brein. Hiermee wordt jouw machine voorzien input en rekenkracht, waarmee het zelfstandig productanalyses kan maken en hierop kan acteren.  Het resultaat is een extreme optimalisatie van het betreffende proces, plus vaak een groot aantal bijkomende onvoorziene voordelen.

Deze meerwaarde komt voort uit repeterende processen in productieomgevingen. Als deze processen niet zijn geautomatiseerd, zijn deze vaak behoorlijk arbeidsintensief en eentonig. De som van deze processen creëert op verschillende plekken in de organisatie druk. Niet alleen in de personele bezetting die nodig is voor het bemannen van deze processen, maar ook de tevredenheid en focus van de mensen die deze processen invullen, staat vaak onder spanning. Door uitgerekend hier procesoptimalisatie door te voeren en deze fases van de productie te automatiseren, ontlast een organisatie niet alleen haar mensen, maar voorkomt het ook hoge kosten veroorzaakt door bijvoorbeeld afval, fouten of retouren.

Bij Machine Vision technologie wordt door 2D en 3D camera hardware, eventueel aangevuld met verlichtingstechnologie en aangestuurd door slimme software, consistent data uit beelden gehaald. Deze data worden vervolgens aangeboden voor verdere verwerking of om keuzes te maken in het proces. Al dan niet gecontroleerd door een operator.

Machine vision oplossingen worden momenteel hoofdzakelijk gebruik in foutopsporings- en kwaliteitsprocessen, maar is bezig aan een zeer snelle opmars! Ook in de zorg, (medische) wetenschap en defensie maakt men op verschillende fronten inmiddels dankbaar gebruik van machine vision techniek.
Sycade heeft bij diverse organisaties in samenwerkingen met hardware leveranciers en bedrijven gespecialiseerd in licht- en cameratechnologie, machine vision oplossingen gerealiseerd die zichzelf in no time terugverdienen. Sycade Machine Vision biedt grote kansen voor organisaties die processen willen optimaliseren en zo voorop willen blijven lopen in hun eigen sector.


Ga aan de slag met Machine Vision!
Machine Vision

Wat Machine Vision jouw organisatie oplevert?

  • Optimaal proces
  • Foutenreductie
  • Minder personele druk
  • Kostenbesparing
  • Snellere doorloop
  • Besparingen op afval
  • Consistente informatie
  • Verlaging retourname

Losstaand of geïntegreerd

Een machine vision oplossing kan zowel losstaand als volledig geïntegreerd worden gerealiseerd. In het eerste geval hebben we eigenlijk over een slim camera-, sensor, of lichtsysteem, als los onderdeel van een proces of mechanisme. In het tweede geval over ‘embedded processing’. Beide oplossingen doen feitelijk hetzelfde, namelijk informatie halen uit beeld. Welke oplossing het beste is hangt af van specifieke factoren en omstandigheden in het proces.

De informatie die uit het beeld wordt gelezen, wordt omgezet (processed) naar bruikbare stuurinformatie. Soms zijn er eerst meerdere reeksen (sequenses) nodig om de verkregen data om te zetten naar een gewenst(e) structuur, formaat of opdracht. Een reeks kan bijvoorbeeld bestaan uit het combineren van 2D en 3D images, toepassen van filters, het tegenhouden van bepaalde kleuren, het meten van glans, het tellen van pixels of het herkennen van patronen.

Ook kan een vision systeem zelflerend worden gebouwd middels deep of machine learning. Welke reeks dan ook, de resultaten kunnen worden vergeleken met gewenste output of originelen, waarna bijvoorbeeld de opdracht ‘pass’ of ‘fail’ aan mechanismen verderop in het proces kan worden gegeven. Dit alles in milliseconden.

Sycade haalt genoegen uit het oplossen van complexe vraagstukken met IT-toepassingen zoals Machine Vision. Om dat te kunnen doen is het nodig dat wij onszelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Dat doen we met plezier. Sycade wil vooroplopen, als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Onze mensen staan dicht bij de klant, verdiepen zich in zijn business en processen. Deze combinatie maakt dat wij vaak snel en ogenschijnlijk simpel tot de beste oplossing te komen. 

Met IT meer waarde creëren voor onze klanten. Daar leven we voor!

Zie jij het al voor je?

Volledig accurate en consistente informatie halen uit visiontechnologie. Met Sycade Machine Vision ben je nooit meer afhankelijk van maandagmorgen controles. Onze vision experts analyseren jouw processen en automatiseren deze. Zie je het voor je? Laat je gegevens achter en we vertellen je er alles over.

Whatsapp
Whatsapp
met ons