Stuurinformatiehelpt je besluitenhelpt je besluiten
Maak slimme beslissingen

Stuurinformatie voor
een betere besluitvormingDe term stuurinformatie verwijst naar informatie die wordt gebruikt om beslissingen te nemen. Ook kan met deze informatie de prestatie van jouw organisatie gemeten en beoordeeld worden. Het is een cruciaal onderdeel van het managementproces. Het stelt organisaties in staat om beslissingen op gegevens en feiten te baseren. Op deze manier wordt het makkelijker om een onderbouwde en juiste beslissing te nemen.

Wat is het?

Stuurinformatie is de informatie die door het hoger management gebruikt wordt om strategische beslissingen te nemen en de richting van jouw organisatie te bepalen. Stuurinformatie wordt veelal op strategisch niveau gebruikt.

In jouw organisatie wil je natuurlijk de juiste keuzes kunnen maken om het bedrijf te laten groeien en in de juiste koers te laten varen. Hier komt stuurinformatie om de hoek kijken. Het gebruik van stuurinformatie is een continu proces. Dit proces bestaat uit het verzamelen, analyseren in interpreteren van de informatie.

Neem vrijblijvend contact op voor advies

Voordelen van stuurinformatie voor jouw organisatie

  • Verbeterde besluitvorming
  • Betere prestaties
  • Kostenbesparing
  • Concurrentievoordeel
  • Verbeterde communicatie
  • Data gedreven aanpak
  • Inzicht in prestatie-indicatoren
  • Identificeren van trends en patronen

Het is belangrijk voor jouw bedrijf!

Stuurinformatie is een belangrijk onderdeel voor jouw organisatie. Het helpt met het verbeteren van de besluitvorming en geeft inzicht in de prestaties van jouw bedrijf. Met deze stuurinformatie is het mogelijk om op strategisch niveau beslissingen te maken en om de koers van jouw bedrijf te bepalen.

Er zijn veel verschillende bronnen waaruit stuurinformatie verzameld kan worden. Bijvoorbeeld uit de financiën, productie, klantenservice of de verkoop. Vaak is de moeilijkheid dat deze informatie in verschillende vormen wordt aangeboden. Het ontsluiten van deze data, het daarna transformeren in een uniform format, en het vervolgens laden en leesbaar maken, zijn de drie cruciale aspecten bij het verkrijgen van stuurinformatie. Een goed functionerend ETL-proces is hierbij van grote waarde.

Met deze stuurinformatie kunnen dan meerdere visualisaties gemaakt worden. Denk hierbij aan rapporten, grafieken en andere visuele hulpmiddelen zoals een dashboard. Op deze manier wordt data duidelijk om te interpreteren. Met deze data kunnen dan bijvoorbeeld keuzes gemaakt worden, of prestatie-indicatoren gecontroleerd worden.

Vorm de basis voor al jouw informatiebehoeftes!

Wanneer is stuurinformatie van belang voor mijn organisatie?

Stuurinformatie is altijd van groot belang voor iedere organisatie. Het helpt je met het interpreteren van informatie en zorgt voor veel voordelen zoals een verbeterde besluitvorming, betere prestaties en inzicht in prestatie-indicatoren. 

Maar wanneer is het nou echt van belang voor jouw organisatie?

•  Wanneer je belangrijke beslissingen moet nemen;
•  Bij het meten en verbeteren van prestaties;
•  Bij het identificeren van trends en veranderingen;
•  Wanneer je de effectiviteit en efficiëntie wil vergroten;
•  Bij het communiceren van doelen en prestaties.

Wanneer je één van deze punten in je organisatie herkent, is het zeer interessant om aan de slag te gaan met stuurinformatie. Op deze manier haal je het maximale uit je informatie en creëer je (meer)waarde voor je bedrijf. Sycade adviseert en maakt dat mogelijk!

Beheers de kosten in jouw organisatie!

Het goed interpreteren van stuurinformatie kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. 


Door juist inzicht te hebben in de kostenstructuur van processen is het bijvoorbeeld mogelijk om te kijken naar de efficiëntie en effectiviteit van deze verschillende processen. Je ziet dan al snel waar (te veel) geld heen gaat en hoeveel het oplevert.

Op deze manier kan inefficiëntie getraceerd worden en kun je indien nodig ingrijpen.

Benieuwd en meer info?

Stuurinformatie is een belangrijk onderdeel van jouw organisatie. Aan de hand van deze informatie kun je betere beslissingen maken op strategisch niveau. 

Daarnaast kun je met stuurinformatie onder andere de prestaties van jouw bedrijf meten en kosten besparen. Sycade helpt je graag met het verzamelen van stuurinformatie. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen of heb je andere vragen?

Laat hier je gegevens achter. We nemen vrijblijvend contact met je op!

Whatsapp
Whatsapp
met ons
Sycade maakt gebruik van cookies. Om je gebruikerservaring op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Wil je een optimaal werkende website? Klik dan op ‘Accepteren’. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.