Vision techniek maakt jetoekomstbestendigtoekomstbestendig
Vision techniek is technologie van nu die klaar is voor de toekomst!

Vision techniek zorgt voor
slimmere processen


Vision techniek, ook wel computer vision of machine vision genoemd, is een vorm van kunstmatige intelligentie. Het richt zich op het begrijpen van beeld. Enkele voorbeelden hiervan zijn beeldsegmentatie, objectdetectie, patroonherkenning en machinaal leren.

Hoe werkt het?

Vision techniek heeft verschillende voordelen in talloze branches. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om visuele kwaliteitschecks uit te voeren. Ook kun je met de hulp van vision techniek zorgen voor object- of patroonherkenning.
Op deze manier verbetert het de bestaande processen. Sycade ontwikkelt de software achter vision techniek. We werken als project owner samen met hardware leveranciers om jouw vision systeem precies naar jouw wens te ontwikkelen en te integreren. 


Ontdek of vision techniek ook jouw processen kan verbeteren

Voordelen van vision techniek

  • Verhoogde efficiëntie
  • Verhoog nauwkeurigheid
  • Bespaar kosten
  • Betere schaalbaarheid
  • Detectie van afwijkingen
  • Beïnvloed je hele supply chain
  • Reduceer fouten tot nul
  • Real-time analyses

Bepaal de toekomst van jouw bedrijf!

Vision techniek maakt gebruik van hardware in combinatie met software om jouw machine slim te maken. De opties en toepassingen zijn oneindig. Vision techniek automatiseert taken en processen die anders handmatig moeten worden uitgevoerd. Deze processen worden efficiënter en de doorlooptijd wordt verlaagd.  

Een ander voordeel is dat de nauwkeurigheid van het proces wordt verhoogd. Waar mensen bijvoorbeeld eerder visuele kwaliteitschecks uitvoerden is het mogelijk om dit door een machine te laten doen. Zo wordt de kans op menselijke fouten verlaagd. Daarnaast verlaagt het de druk op de mensen in jouw organisatie, waardoor bijvoorbeeld ziekteverzuim positief beïnvloed wordt. 

Ook zorgt vision techniek voor het verlagen van kosten, lees hier meer over in deze case!. Dit kan meerdere redenen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van afval en het voorkomen van fouten en retouren. Het voert de kwaliteitscontrole uit waardoor fouten, defecten of afwijkingen vroeg in het proces geïdentificeerd kunnen worden. Zo voorkom je dat er later in het proces iets niet klopt.

Verhoog efficiëntie met vision techniek

Vision techniek maakt het mogelijk om taken te automatiseren die anders handmatig moeten worden uitgevoerd. Dit leidt tot een efficiënter proces. Hieronder staan enkele voorbeelden en hoe dit het proces efficiënter maakt.

Een kwaliteitscontrole. Vision techniek controleert producten op fouten, defecten of afwijkingen zodat er geen handmatige inspectie nodig is. Doordat het aantal productiefouten kan worden verlaagd kunnen productieprocessen efficiënter worden.

Bij het verpakkingsproces. Ook helpt het met het identificeren van producten en het verifiëren van de juiste verpakking. Zo wordt het verpakkingsproces efficiënter en kan het sneller verlopen.

Bij sorteerprocessen. Daarnaast kan het worden gebruikt om producten of materialen automatisch te sorteren. Dit kan onder andere gebeuren aan de hand van specifieke kenmerken, materiaalsoort of lengte en gewicht.

Vision zorgt dat je voorbereid de toekomst in kan!


Wanneer is het handig voor mijn bedrijf?

Er zijn veel indicatoren en problemen die vision techniek op kan lossen. Maar hoe bepaal je of je er baat bij hebt als bedrijf en wanneer moet je er mee beginnen?

Enkele indicatoren zijn een proces dat niet soepel genoeg verloopt, een te lange doorlooptijd heeft of te veel geld kost. Je kan dan onderzoeken of het een oplossing kan bieden.

Een andere indicator is wanneer in de maakindustrie veel producten worden geretourneerd. Dit omdat producten bijvoorbeeld niet goed genoeg zijn, de klanten zijn ontevreden of hadden iets anders verwacht dan daadwerkelijk geleverd. Je zou met behulp van vision techniek een verbetering kunnen realiseren.

Schaalbaarheid

Vision techniek is niet alleen een oplossing voor een momentopname, maar ook voor de toekomst. Jouw bedrijf verandert continu. Ook de sector waarin je opereert verandert. Als je werkt met vision techniek is het belangrijk dat dit mee kan veranderen.

Door het op maat in te richten van jouw vision oplossing is het mogelijk om in de toekomst in te spelen op veranderingen die in jouw bedrijf plaatsvinden. Op deze manier maak je een flexibele, schaalbare en toekomstbestendige technologie die jouw bedrijf vooruithelpt.

Vision beïnvloed meer dan één proces!

Bij het toepassen van vision techniek in een bepaald proces zou je kunnen denken dat dit alleen dit specifieke proces beïnvloed.

Dit is echter niet het geval, ook processen voor en na het hoofdproces worden doorgaans positief beïnvloed door een vision techniek-oplossing. Een voorbeeld hiervan is een visuele kwaliteitscontrole. Het systeem zorgt voor de kwaliteitscontrole waardoor de hoeveelheid afval gereduceerd wordt en er minder producten terug worden gestuurd. 

Door het systeem te koppelen aan bijvoorbeeld voorraad en ordermanagement weet het systeem precies hoeveel producten er zijn, wat de kwaliteit is, waar het in het magazijn ligt en hoeveel orders er uit deze voorraad geleverd kunnen worden. Door de technologie ook nog eens te koppelen aan de supply-chain ben je in staat om on demand voorraadbeheer te voeren. 

Omdat je precies weet hoeveel producten je hebt, kun je automatisch inkopen wanneer het aantal producten te laag wordt. Zo heb je altijd producten op tijd, hierdoor wordt de leveringsinformatie nauwkeuriger. Door deze nauwkeurige informatie is het mogelijk om het sneller en accurater door te geven aan klanten. Zo creëer je ook waarde voor de eindklant en daarmee een betere klant-leverancierrelatie.

Sycade, jouw adres voor vision techniek.

Sycade zorgt voor de ontwikkeling en implementatie van jouw vision techniek systeem. 

Dit doen wij door de slimme software te ontwikkelen die het brein zijn van de benodigde hardware en deze uitlezen en aansturen. Wij zorgen als project owner voor de volledige implementatie en integratie in jouw IT-landschap. 

Precies zoals jouw bedrijf nodig heeft en het de meeste waarde creëert!


Stel je vraag over vision techniek

Vision techniek is veelomvattend en kan in talloze branches toegepast worden.

Het helpt met het efficiënter maken van je processen proces, het verminderen van kosten en het verhogen van nauwkeurigheid. Ben je benieuwd of vision jouw processen kan verbeteren?

Laat dan je gegevens achter. We nemen vrijblijvend contact met je op!

Whatsapp
Whatsapp
met ons
Sycade maakt gebruik van cookies. Om je gebruikerservaring op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Wil je een optimaal werkende website? Klik dan op ‘Accepteren’. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.